Cuka Kurma ( Khal )

New product

50 Items

Rp‎ 60.000

More info

Netto 250ml
cuka kurma mengandung berbagai vitamin seperti vitamin C, Vitamin E, Vitamin B6, Beta karoten, Vitamin P (Bioflavonoid) dan kaya dengan dengan kandungan potassium (untuk keremajaan kulit). Cuka kurma juga dapat membuang lemak, kolestrol, asam dan garam berlebihan dalam badan yang berpeluang membawa berbagai penyakit berbahaya.

Cara penggunaan

1-2 sendok makan cuka kurma diminum dengan segelas air hangat selepas makan siangdan petang. Untuk penderita lambung, sebaiknya ditambahkan madu.

Khasiat cuka kurma

Prophetic Beveragesmengeluarkan cuka kurma dari jenis kurma pilihan. Diproses dengan sistem halalan Toyyiban tanpa pemanasan, agar enzim kandungan tetap dapat dipertahankan. Ini dapat terlihat jika cuka kurma semakin lama disimpan semakin gelap warnanya.Mencegah obesitas dan membuat awet muda, mencuci usus, kencing manis, (menurunkan kandungan gula dalam darah), dan menormalkan darah Tinggi (mengekalkan darah pada tahap konsisten)Masalah gout (membantu mengawal metabolisme kalsium), menstabilkan asam dalam badan dan dapat merawat masalah goutMenstabilkan suhu panas badan, migrant serta penjagaan kulit.Membuang kolestrol lemak di badan, terutama pada sistem usus diperut, penyumbatan saluran jantung, dan menghancurkan lemak di ginjal dengan cara memulihkan sel sel organ badanMenstabilkan air kencing, mencuci pundi kencing, kencing tak puas bagi laki-laki/perempuan, yang disebabkan kandungan e-coli yang dapat membunuh bakteria berbahayaMencegah dari awal terjadinya batu karang di pundi kencing, ginjal, batu empedu, dan bermanfaat bagi limfaMenghalangi bahaya pemakaian obat-obatan farmasi yang berkepanjangan. Khal akan membuang dan mengeluarkan endapan lama sisa obat farmasi dari badan.Supplement harian walau pun tidak berpenyakit karena khal tidak memudarkan

Mencegah lebih baik daripada mengobati